Fakta om ESGP

Fakta om ESGP


 

ESGP AIP Press here
KOORDINATER 574632N 0115214E
FREKVENS  119.055 MHz
ÖPPETTIDER FLYGPLATS 0800-2200 (LT)
ÖPPETTIDER ATS 0800-2200 (LT)

Gästande luftfartyg tillåts inte utföra upprepade start och landningsövningar. 

FATO Ambulance & Rescue

Säve Flygplats FATO för ambulans och rescue flygningar är beläget ca 300 m väster om bana 19. 

DOWNLOAD FATO DATAPLATE

PPR

PPR gäller för alla luftfartyg som inte är hemmahörande på Säve Flygplats. Ansökan sker i vårt webbaserade system. Efter ditt besök på Säve Flygplats får du en faktura skickad till din mail som betalas med kort. 

Press here for PPR

Läs mer: Fakta om ESGP

  • Träffar: 1756

Everdrone AB

Everdrone (everdrone.com) utvecklar mjukvara för autonoma drönare med fokus på navigation och säkerhet. Företaget är speciellt inriktat på samhällsnyttiga tillämpningsområden inom sjukvård, räddning och humanitär hjälpverksamhet.

Med hjälp av sensorer och kameror utvecklar Everdrone teknologi för att drönare ska kunna navigera autonomt i komplexa luftrum, exempelvis på låg höjd i stadsmiljö, och i närheten av människor. På sikt är målsättningen att tillhandahålla teknik som möjliggör helt automatiska uppdrag med hjälp av drönare, oavsett vilken typ av uppdrag det gäller; räddning, transport, inspektion, fotografering, kartläggning eller annat.

Everdrone etablerade sin test- och utvecklingsverksamhet på Säve Flygplats i september 2017. Företaget förfogar över ytor för testflygning såväl inomhus som utomhus.

Kontakt

Mats Sällström, VD
Tfn 0702-28 10 95

För mer information, besök www.everdrone.com

 

  • Träffar: 2482

Miljö

Miljö

Säve Flygplats har för avsikt att ansöka om frivilligt tillstånd för att fortsätta nuvarande verksamhet under ett mer anpassat och mindre tillstånd än det nu gällande. Ett samrådsmöte kommer att hållas med närboende och intresserad allmänhet.

Datum: 8 mars 2018 kl.18 (Lokalen öppen från kl. 17)

Plats: Nolviks hotell och konferens

Synpunkter på den planerade verksamheten tas tacksamt emot till och med 1 april 2018. 

Önskar ni beställa en papperskopia av samrådsunderlaget eller har ytterligare frågor om samrådet eller den ansökta verksamheten vänligen kontakta Helen Svensson på Bergab, 031-774 75 41 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Läs mer: Miljö

  • Träffar: 5118